Achtergrond foto

Wedstrijdinformatie

Als lid van Budoclub Horst kun je aan diverse wedstrijden mee doen. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de wedstrijden.

Er zijn drie toernooien waaraan Budoclub Horst structureel deelneemt: Interne competitie, JJCL en het zelf georganiseerd Gemeentelijk toernooi.

Daarnaast zijn er ieder jaar lokale toernooien die door verschillende clubs worden georganiseerd waaraan ook deelgenomen kan worden. De judoka's worden geselecteerd op hun wedstrijdvaardigheden voor de diverse toernooien zodat het wedstrijd nivo van de judoka en het wedstrijdniveau van het toernooi op elkaar zijn afgestemd.


JJCL

Een vervolg op de interne competitie is de “Jeugd Judo Competitie Limburg”. Een leuk toernooi waar je als team Budoclub Horst kunt vertegenwoordigen.

Omdat het niveau van de JJCL wat hoger is dan de interne competitie is het aan te bevelen dat je al deel hebt genomen aan de interne competitie.

Het is een competitie in teamverband. Elk team bestaat uit 5 judoka’s uit verschillende gewichtsklassen. Op de wedstrijddag mag er maar 1 judoka per gewichtsklasse worden ingezet. De trainer stelt de JJCL teams samen. De kosten van dit toernooi worden door de club betaald.

Bij aanvang van de competitie worden de teams in poules ingedeeld. Een poule bestaat bij voldoende deelname uit 5 à 6 teams.

Na elke wedstrijddag worden de uitslagen bekeken en wordt een promotie of degradatie uitgevoerd, na twee wedstrijddagen staat elk team in die poule waar zij qua sterkte thuishoren.

Aan het einde van de competitie, worden de kampioenen bekend gemaakt. Dat zijn die teams die in de hoogste poule van elke categorie als nr. 1 geëindigd zijn.

Vanuit het JJCL evenement zijn er diverse jongens en meisjes al doorgestroomd naar de regionale en landelijke top.


Alle wedstrijden vinden plaats in de Sporthal van:

Gemeenschapscentrum “De Hamar”
Hamarplein 2
5951 CD Belfeld

Meer informatie over de JJCL kun je vinden op de website van JJCL: www.jjcl.nl