Achtergrond foto

Wedstrijdinformatie

De beste manier om datgene wat je in de les geleerd hebt te testen is door wedstrijden te doen. Proberen om nieuwe tegenstanders te verslaan met technieken die je geleerd hebt en onder de knie hebt gekregen of proberen deze technieken te verbeteren.

Wedstrijden en toernooien bezoeken wordt dan ook zeker gestimuleerd en mogelijk gemaakt door de club voor iedere categorie judoka, van beginner tot ervaren wedstrijdjudoka.

Om voor iedere judoka wedstrijden mogelijk te maken hebben we een reeks toernooien geselecteerd waarin de judoka in zijn wedstrijdervaring kan groeien:

  1. Voor alle judoka's tot 12 jaar, tot 50 kg en max. groene slip is er de Interne Competitie. Dit is een instap toernooi van 6 of 7 toernooidagen verspreid over het seizoen waarin de judoka zijn kunnen kan laten zien en waarin hij of zij ingedeeld wordt in een categorie die het beste bij zijn of haar nivo past.
  2. De Jeugd Judo Competitie Limburg of JJCL is een team toernooi waarin 5 judoka's van de club in oplopende gewichtsklasse samen strijden om de kampioen van Limburg te worden. Dit toernooi is verspreid over 5 toernooidagen over het seizoen en ook hier wordt het team gedurende de competitie ingedeeld in een categorie die het beste bij het team past zodat altijd op het juiste nivo gejudood wordt. Aan het begin van het seizoen wordt door de trainer een team hiervoor opgesteld, waarmee deze competitie gespeeld wordt.
  3. Ieder jaar in oktober organiseert de budoclub ons eigen gemeentelijk toernooi waarin alle judoclubs uit de gemeente Horst aan de Maas meedoen. Dit is ook een instap toernooi waarin de judoka's de kans krijgen om kampioen van Horst aan de Maas te worden.
  4. Ook in oktober in hetzelfde weekend houden we onze clubkampioenschappen waarin de judoka kampioen van de club kan worden.
  5. Door het jaar heen zijn er door de club een aantal toernooien geselecteerd die geschikt zijn voor beginnende en gevorderde judoka's waarin zij op nivo hun vaardigheden kunnen testen. In overleg met de trainer kan gekeken worden welk toernooi het beste bij de judoka past. Deze toernooien staan in de agenda op de website en zijn toegankelijk voor alle judoka’s. Wil je uitnodigingen voor deze toernooien ontvangen overleg dan even met de trainer of dit toernooi geschikt voor je is en stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  6. Mocht het zo zijn dat een judoka zo goed is geworden in wedstrijd judo dat hij of zij nog verder wil groeien in wedstrijdjudo, dan werken we samen met andere clubs in de regio om het mogelijk te maken om daar samen verder te groeien of naar grotere toernooien te kunnen.

Voor de Judoka's die op wedstrijd gaan hebben we tevens een extra wedstrijdtraining eens per week waar de jongens en meisjes nog meer op hun wedstrijdritme kunnen trainen.

Zo zie je dat er mogelijkheden genoeg zijn voor de judoka's om bijna iedere maand een keer op wedstrijden te gaan. De trainer zal dit tijdens de lessen onder de aandacht brengen, maar vraag gerust aan de trainer wanneer er toernooien zijn waar je aan deel kunt nemen.