Achtergrond foto

BCH in de prijzen Sioss toernooi te Oss

Afgelopen zondag deden 3 judoka’s van Budoclub Horst mee aan het 6 e Van Buel Sports “Sioss” Toernooi in Oss. Elk jaar is dit een toernooi voor judoka’s met wedstrijdervaring.

Allereerst mocht Fer Deriks beginnen, hij kwam uit in de klasse jongens onder 10 jaar. Na een paar mooie partijen en een prachtige harai-goshi in de kwartfinale, kwam Fer uiteindelijk in de finale. Ook hier won hij overtuigend met een ippon en ging hij ervandoor met de eerste plaats. Een prachtig resultaat!

Daarna mocht Storm Krebbers, hij nam deel bij de klasse jongens onder 12 jaar. Storm judode overtuigend in de eerste partijen en scoorde onder andere een hele mooi ippon met een overname. In de finale verloor Storm uiteindelijk op scheidsrechterbeslissing. De tweede plaats is ook een mooi resultaat!

Tot slot kwam Cem Verheijen (voor het eerste jaar) uit in de klasse jongens onder 15 jaar. Na een verloren eerste partij, won Cem overtuigend met een ippon in de tweede partij. Helaas kwam het toernooi voor Cem ten einde na een verloren derde partij. Toch heel goed gedaan in deze zware poule!

Al met al een geslaagde dag, de coach was in ieder geval meer dan tevreden!


Fer Deriks als nummer 1 op het podium!