Achtergrond foto

Drie medailles voor onze judoka's

Op zondag 13 november werd in Roermond de Limburgse kampioenschappen gehouden voor judoka's tot 12 jaar.

Budoclub Horst was hier met 5 sterke judoka's vertegenwoordigt. Als eerste kwam Guus Theunissen op de mat. Hij begon goed en won de eerste wedstrijd met een goede heupworp. Hij bleef goed judoën en knokte zich zo tot de halve finale. Hierin gaf hij enkele seconden voor tijd zijn voorsprong weg en verloor nipt op scheidsrechter beslissing. Hiermee behaalde hij wel een mooie bronzen medaille.

Vervolgens was Fer Deriks aan de beurt, hij kwam uit in de grootste poule van de dag. Na in de voorronde alles feilloos te winnen, maakte hij in de kwartfinale een foutje waardoor hij achter kwam te staan. Dit herstelde hij snel met een houdgreep en de winst. Na ook de halve finale gewonnen te hebben kwam hij in de finale. In de finale kwam hij snel op voorsprong door een armworp en judode de wedstrijd goed uit. Hiermee kroonde hij zichzelf tot Limburgs kampioen!

Later op de dag vocht ook Storm Krebbers zonder fouten te maken zich door de voorrondes. In de halve finale trof hij een tegenstander die wat sterker was dan hem. Hij kreeg deze echter in een houdgreep en besliste hiermee de wedstrijd. In de finale moest hij voor het eerst zijn meerdere erkennen. Hierdoor won hij een zilveren medaille.

Sef Theunissen en Jessy Janssen kwamen helaas niet op het erepodium.