Achtergrond foto

Berry Bartels geslaagd voor 4e dan jiu-jitsu

Voorzitter en actief lid Berry Bartels behaalde zaterdag op de landelijke examens voor de hogere dangraden voor jiu-jitsu in Wijk bij Duurstede de 4e dan.

Berry Bartels 4e DanHiermee sluit hij aan in de lange rij dandragers bij Budoclub Horst. Een unieke situatie waar naast de kyugraden (witte t/m bruine band) een flinke rij aansluit van 1e t/m 5e dan jiu-jitsu.

Samen met trainingspartner Roy Hagens (3e dan) is het hard en lang werken voordat een dangraad behaald kan worden, zeker nu de JBN sinds enkele jaren een nieuw systeem heeft ingevoerd. Daarnaast is de begeleiding van trainer Ger Hegger (5e dan) en de ondersteuning van grootmeester Wim van Vorstenbos (8e dan) onmisbaar geweest.

In de budosport is het behalen van een graad geen doel op zich. Het eigenlijke doel is het ontwikkelen van evenwicht tussen geest en lichaam. Door beide te trainen groei je als mens en sta je steviger in het leven. Dat is het ultieme cadeau dat je krijgt bij het beoefenen van o.a. jiu-jitsu.

Namens alle leden van Budoclub Horst willen we de geslaagden (trainingspartner en trainers) van harte feliciteren met dit prachtige resultaat. Als een leerling slaagt, slaagt ook de trainer!